Foglalkozás egészségügyi vizsgálat

A foglalkozás egészségügyi vizsgálat elrendelését hazánkban rendelet szabályozza és minden munkáltató és munkavállaló számára kötelező rendelkezéseket tartalmaz. Ennek célja, hogy feltérképezze: a munkavállalók egészségügyileg alkalmasak-e az adott munkakör folyamatos végzésére, folytatására.

A felmérés során ki kell kérdezni a munkavállalót korábbi betegségeiről, és előző munkahelyeinek körülményeiről, környezetéről. Ezt követi egy átfogó fizikai vizsgálat, mint például vérnyomásmérés, látás- és hallásvizsgálat (szűrő audiométerrel végezzük a vizsgálatot, ha az illető zajos munkahelyen dolgozik), továbbá idegrendszeri kivizsgálás. A Budai Magánorvosi Centrumban szakképzett üzemorvos végzi el ezeket a feladatokat.

Munkahelyi stressz felmérése

Kiemelkedő módon ügyelünk az általános felméréseken túl a munkahelyi stressz feltérképezésére, illetve az ezzel összefüggésben álló depresszió, vagy szorongás felderítésére. Ezek ugyanis amellett, hogy drasztikusan csökkenthetik egy munkavállaló termelékenységét, komoly pszichés problémákhoz, később pedig életvezetési gondokhoz vezethetnek.

Jóga depresszió ellen

Azon munkavállalóknál, ahol ezek a problémák felmerülhetnek, javasoljuk a további kezeléseket, amelyek megszüntethetik a panaszokat. Ilyen lehet a rendszeres testmozgás, amely bizonyítottan csökkenti a stresszt, vagy a jóga. Szükség esetén pszichoterápiás kezelést is alkalmazunk, ha az életmódváltás nem bizonyul elégségesnek.

Aktuális bejegyzések
Jogosítvány hosszabbítás azonnal, akár szombaton is

Jogosítvány hosszabbítás azonnal, akár szombaton is

Manapság a legtöbb ember már az új típusú, plasztik jogosítvánnyal rendelkezik. Ez a vezetői engedély egyben személyi igazolványnak is tekinthető. Amikor megszerezzük ezt a kártyát, általában az orvosi érvényessége 10 év.


Több páciensünk jelezte, hogy nem vette észre jogosítványának lejáratát. Manapság a legtöbb ember már az új típusú, plasztik jogosítvánnyal rendelkezik. Ez a vezetői engedély egyben személyi igazolványnak is tekinthető. Amikor megszerezzük ezt a kártyát, általában az orvosi érvényessége 10 év. Leggyakrabban rendőri intézkedés közben, a rendőr tájékoztatása után...

Nemzetközi utazásokkal kapcsolatos oltások

Nemzetközi utazásokkal kapcsolatos oltások

A fejlődő országokba utazók az itthonihoz képest kedvezőtlenebb, esetenként veszélyes közegészségügyi – járványügyi körülmények közé kerülhetnek. Ezeken a területeken számos olyan járványos betegség endémiás, amelyek az iparilag fejlettebb országokban gyakorlatilag már nem fordulnak elő, mások viszont, a klimatikus viszonyok miatt, eleve kizárólag a trópusokon lehetnek, illetve vannak jelen.

Felnőtteknek ajánlott védőoltások

Felnőtteknek ajánlott védőoltások

A védőoltások a köztudatban a gyermekek védelmére szolgáló beavatkozásként élnek, ám számos olyan védőoltás létezik, melyek a felnőtteket veszélyeztető fertőzések ellen nyújtanak immunitást.  

A védőoltások szükségessége

A védőoltások szükségessége

A fertőző betegségek kialakulásának megelőzésére a legjobb módszer a védőoltások alkalmazása. Számos, ma már kötelező védőoltással kivédhető betegség pár évtizede még sok ember életét követelte és rettegtek tőlük.


 

Kapcsolatfelvétel