Orvosi alkalmassági vizsgálat jogosítványhoz

Orvosi alkalmassági vizsgálat jogosítványhoz

 

Orvosi alkalmassági vizsgálat jogosítványhozJogosítvány meghosszabbítása / Gépjármű vezetői alkalmassági vizsgálat

 

Idézet a hatályos jogszabályból:

 

“A közúti járművezetők egészségügyi alkalmassági vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy a közúti járművezető jelöltnek, illetőleg a közúti járművezetőnek nincsen olyan betegsége, testi vagy szellemi, illetőleg érzékszervi fogyatékossága, amely őt a közúti járművezetésre egészségi szempontból alkalmatlanná teszi; továbbá azoknak a feltételeknek, illetőleg korlátozásoknak a meghatározása, amelyek mellett a vizsgált személy betegség, testi vagy érzékszervi fogyatékosság fennállása esetén is vezethet közúti járművet.”

 

A jogosítvány megszerzésének, illetve meghosszabbításának feltétele az időszakos, illetőleg soron kívüli egészségi alkalmassági vizsgálaton az alkalmassági vizsgálat elvégzése, melyet kizárólag az erre szakosodott orvosnál lehet elvégeztetni.

 

B kategóriájú gépjármű-vezetői alkalmassági vizsgálat árai:

10.000 Ft (az ár magába foglalja a vizelet gyorstesztet, alvási apnoe szűrését és 40 év felett az EKG-t is) 

 

A jogosítvány hosszabbítás alkalmával a helyszínen szemészeti vizsgálatot, vérnyomásmérést és vizelet gyorsteszt vizsgálatot végzünk. 40 év felett az alkalmassági vizsgálathoz EKG vizsgálat is szükséges. Szükség esetén elkészítjük az EKG-t is.

 

Az alábbi betegségek esetén szakorvosi vélemény szükséges a jogosítvány meghosszabbításához: cukorbetegség, korábbi infarktus, szívbetegség, pacemaker használata, epilepszia, mozgásszervi károsodás, pszichiátriai kezelés. 

Az alkalmassági vizsgálatot csak a háziorvosi praxisunk pácienseinek vagy a foglalkozás-egészségügyi ellátásunkban részesülő dolgozóknak végezzük el (hivatásos jogosítvány). Háziorvosi ellátásban részesülő pácienseknek saját háziorvosuknál kell elvégeztetniük az alkalmassági vizsgálatot. 

 

Jogosítvány hosszabbításhoz kérjen időpontot online, vagy hívjon bennünket a +36 1 794 3980 telefonszámon.

 

Az alábbi online formon keresztül is lehetősége van időpontot foglalni szolgáltatásaink igénybevételére.

(Amennyiben telefonon szeretne időpontot foglaltatni, kérjük hívja a 06 20 356 4353 telefonszámot!)

A megadott (telefonos) elérhetőségén visszahívjuk Önt és fixáljuk a pontos időpontot, ezért kérjük, olyan telefonszámot adjon meg, amelyen el tudjuk érni.

Az időpont igénylés csak akkor tekinthető foglalásnak, amennyiben visszaigazoltuk azt. Ha 24 órán belül nem kap tőlünk választ, kérjük lépjen velünk kapcsolatba egyéb elérhetőségeinken keresztül.

- See more at: http://www.budaioltokozpont.hu/online-idopont-elojegyzes#sthash.F8UdoBWf.dpuf
Időpont előjegyzés
Visszahívjuk
A megadott (telefonos) elérhetőségén visszahívjuk Önt és fixáljuk a pontos időpontot, ezért kérjük, olyan telefonszámot adjon meg, amelyen el tudjuk érni.
Időpont egyeztetés
A pontos időpontot minden esetben egyeztetjük Önnel a fent megadott telefonszámon.

Aktuális bejegyzések
Kapcsolatfelvétel