Covid

Orvosi alkalmassági vizsgálat jogosítványhoz

Főoldal |Szolgáltatásaink |Orvosi alkalmassági vizsgálat jogosítványhoz
vezetés

Jogosítvány meghosszabbítása / Gépjármű vezetői alkalmassági vizsgálat

Idézet a hatályos jogszabályból:

“A közúti járművezetők egészségügyi alkalmassági vizsgálatának célja annak megállapítása, hogy a közúti járművezető jelöltnek, illetőleg a közúti járművezetőnek nincsen olyan betegsége, testi vagy szellemi, illetőleg érzékszervi fogyatékossága, amely őt a közúti járművezetésre egészségi szempontból alkalmatlanná teszi; továbbá azoknak a feltételeknek, illetőleg korlátozásoknak a meghatározása, amelyek mellett a vizsgált személy betegség, testi vagy érzékszervi fogyatékosság fennállása esetén is vezethet közúti járművet.”

A jogosítvány megszerzésének, illetve meghosszabbításának feltétele az időszakos, illetőleg soron kívüli egészségi alkalmassági vizsgálaton az alkalmassági vizsgálat elvégzése, melyet kizárólag az erre szakosodott orvosnál lehet elvégeztetni.

B kategóriájú gépjármű-vezetői alkalmassági vizsgálat árai

10.000 Ft. (az ár magába foglalja a vizelet gyorstesztet, alvási apnoe szűrését és 40 év felett az EKG-t is)

A jogosítvány hosszabbítás alkalmával a helyszínen szemészeti vizsgálatot, vérnyomásmérést és vizelet gyorsteszt vizsgálatot végzünk. 40 év felett az alkalmassági vizsgálathoz EKG vizsgálat is szükséges. Szükség esetén elkészítjük az EKG-t is.

Az alábbi betegségek esetén szakorvosi vélemény szükséges a jogosítvány meghosszabbításához: cukorbetegség, korábbi infarktus, szívbetegség, pacemaker használata, epilepszia, mozgásszervi károsodás, pszichiátriai kezelés.

Az alkalmassági vizsgálatot csak a háziorvosi praxisunk pácienseinek vagy a foglalkozás-egészségügyi ellátásunkban részesülő dolgozóknak végezzük el (hivatásos jogosítvány). Háziorvosi ellátásban részesülő pácienseknek saját háziorvosuknál kell elvégeztetniük az alkalmassági vizsgálatot.

Jogosítvány hosszabbításhoz kérjen időpontot online, vagy hívjon bennünket a +36 1 794 3980 telefonszámon.

Foglaljon időpontot orvosi alkalmassági vizsgálatunkra

Foglaljon időpontot további ellátásainkra a lenti elérhetőségeken, vagy küldjön üzenetet!

06-20-356-4353 info@budaimaganrendelo.hu