Jön az influenza járvány!

Még most is érdemes oltást kérni, ezért kérjen időpontot tőlünk az 5 éves Nemzetközi Oltóközpontukba, a Budai Oltóközpontba.

Személyre szabott tanácsadás, gyors időpont adás. Oltás akár szombaton is!

Még most is érdemes oltást kérni, ezért kérjen időpontot tőlünk az újonnan megnyílt Nemzetközi Oltóközpontukba.

Személyre szabott tanácsadás, gyors időpont adás. Oltás akár szombaton is!

Nyugat-Európában, illetve az USA-ban már hetekkel ezelőtt kitört a járvány, és tőlünk keletre is több országban elérte a járványküszöböt a megbetegedések száma. A betegség védőoltással még megelőzhető, ahhoz, hogy a védelem kialakuljon, két hétre van szükség. Az oltás hatékonysága 80 százalék feletti. De már egy héttel az oltás után is, ha valaki megfertőzödik a vírussal, enyhébb tünetekre számíthat, mint oltás nélkül.

Az ajánlás szerint az oltás 6 hónapos kor felett mindenkinek javasolt, különös tekintettel azokra, akik a fertőzés szempontjából is kiemelt kockázatúnak számítanak.

Kik a kiemelt kockázatú személyek?

– fiatal és idős személyek
– krónikus légúti, szív és érrendszeri, vese, anyagcsere (diabetes) betegség miatt kezeltek
– krónikus immundefektusban szenvedő betegek és családtagjaik
– vérképzőszervi rosszindulatú betegség miatt kezelt betegek és családtagjaik
– súlyos mozgásszervi betegségben szenvedők, részben vagy teljesen ágyhoz kötött betegek és ápolóik
– szerv- és csontvelő transzplantáltak és családtagjaik
– léphiánnyal élők és családtagjaik

Az influenza oltást 2006 óta külön ajánlják gyermekvállalást tervezőknek vagy terheseknek influenza szezon idején tekintet nélkül a terhesség idejére, mert az oltással kapcsolatban feltételezett káros hatások bizonyítást nem nyertek, de a nem oltottak között voltak halálos áldozatok is. Napjainkban számos influenza elleni védőoltással lehet találkozni, ezek nem teljesen egyenértékűek egymással. Létezik terheseknek is biztonsággal adható oltás!

 

Aktuális bejegyzések
Jogosítvány hosszabbítás azonnal, akár szombaton is

Jogosítvány hosszabbítás azonnal, akár szombaton is

Manapság a legtöbb ember már az új típusú, plasztik jogosítvánnyal rendelkezik. Ez a vezetői engedély egyben személyi igazolványnak is tekinthető. Amikor megszerezzük ezt a kártyát, általában az orvosi érvényessége 10 év.


Több páciensünk jelezte, hogy nem vette észre jogosítványának lejáratát. Manapság a legtöbb ember már az új típusú, plasztik jogosítvánnyal rendelkezik. Ez a vezetői engedély egyben személyi igazolványnak is tekinthető. Amikor megszerezzük ezt a kártyát, általában az orvosi érvényessége 10 év. Leggyakrabban rendőri intézkedés közben, a rendőr tájékoztatása után...

Nemzetközi utazásokkal kapcsolatos oltások

Nemzetközi utazásokkal kapcsolatos oltások

A fejlődő országokba utazók az itthonihoz képest kedvezőtlenebb, esetenként veszélyes közegészségügyi – járványügyi körülmények közé kerülhetnek. Ezeken a területeken számos olyan járványos betegség endémiás, amelyek az iparilag fejlettebb országokban gyakorlatilag már nem fordulnak elő, mások viszont, a klimatikus viszonyok miatt, eleve kizárólag a trópusokon lehetnek, illetve vannak jelen.

Kapcsolatfelvétel