Covid

Újabb vírusos megbetegedések

Főoldal |Blog |Újabb vírusos megbetegedések
Vírusos megbetegedés

Az USA-ban az idén két hónappal korábban indul az influenza szezon, a korábbi évekkel összehasonlítva. December óta emelkedik a megbetegedettek száma, a domináns törzs a H3N2, melyet a B törzs követ. Eddig 23 gyermek halt meg influenza miatt, ami magasnak mondható, hiszen egy átlagos szezonban 100 gyermek esik a betegség áldozatává. Nigériában vad polióvírust detektáltak,…

Az USA-ban az idén két hónappal korábban indul az influenza szezon, a korábbi évekkel összehasonlítva. December óta emelkedik a megbetegedettek száma, a domináns törzs a H3N2, melyet a B törzs követ. Eddig 23 gyermek halt meg influenza miatt, ami magasnak mondható, hiszen egy átlagos szezonban 100 gyermek esik a betegség áldozatává.

Nigériában vad polióvírust detektáltak, 2011 decembere óta ismét.

Kolera megbetegedéseket jelentettek a kubai fővárosból, összesen 51 esetben diagnosztizálták a kórképet január 15-ig. Tavaly Kongóban is komoly kolera járvány zajlott, 31994 személy betegedett meg, a kór összesen 772 halálos áldozatot követelt.

A járvány nem jelent kiemelt veszélyt az utazókra nézve, a hasmenést érdemes komolyan venni, illetve a higiénés rendszabályokat célszerű betartani, de ez az aktuális járványoktól függetlenül is mindig javasolt. Az érintett területekre utazóknak azonban javasoljuk a kolera elleni orális vakcina felvételét.