Covid

Az ultrahangos vizsgálat előnyei

Főoldal |Blog |Az ultrahangos vizsgálat előnyei
Ultrahangos vizsgálat

Az ultrahangos vizsgálat segítségével számtalan betegségre még időben fény derülhet, tökéletes képet ad a páciens állapotáról. A modern orvostudománynak köszönhetően mindezt korszerű berendezésekkel végzik el a betegeken, teljesen ártalmatlanul, fájdalommentesen. Bármely korosztály részt vehet az ultrahangos vizsgálatokon, amelyek nem járnak mellékhatásokkal. Körülbelül 15-20 percet vesz igénybe egy vizsgálat, ezt 1-2 évente javasolt megismételni a prevenció érdekében.

Az ultrahangos vizsgálat lényege, hogy a hanghullámok által kapunk képet szerveink állapotáról, amelyek az emberek számára nem hallhatóak, mivel jóval magasabb a frekvenciájuk. A legnagyobb előnye, hogy semmilyen sugárzást nem bocsájt ki, illetve ártalmatlan, fájdalmatlan és szövődményektől mentes. A vizsgálat által belső szerveink többségéről teljes képet kaphatunk, kivéve a gyomorról, bélrendszerünkről és csontozatunkról.

A hasi ultrahang és a foglalkozás-egészségügyi ellátásban részesülő munkavállaló számára 20% kedvezményt biztosítunk a vizsgálatra!

Milyen ultrahangos vizsgálatok léteznek?

A hasi ultrahanggal jól látható a máj, hasnyálmirigy, vese, és a rajtuk kialakult jó-, és rosszindulatú elváltozások, gyulladások, valamint az epehólyagban található kövek is könnyedén kimutathatóak.

A nyaki ultrahang által betekintést nyerünk a pajzsmirigy, és az egyéb mirigyek, nyirokcsomók, nyálmirigyek, nyaki erek állapotáról.

Az emlő ultrahangos vizsgálatával hamar fény derülhet különféle elváltozásokra, nem kitapintható csomókra, zsírmirigyekre, cisztákra.

A reumatológus, ortopéd szakembereknek nagy segítséget jelent a megfelelő terápia felállításában, ha megelőzően képet kapnak az ízületek gyulladásáról, porckopásokról, sérülések által keletkezett elváltozásokról.

Elengedhetetlen az ultrahang a csecsemők esetében, hiszen egyből kiszűrhető az agykamra tágulat, vérzés és bárminemű folyadék jelenléte az agyban. A csípőficam, ízületi gyengeség fennállását is ezzel a módszerrel állapítják meg.