Egészségünk megőrzése a munkahelyi környezetben is elengedhetetlen!

A társadalom nagy része végzi munkáját stresszes környezetben, ami negatív hatással van az emberi szervezet egészségi állapotára, az elvégzendő feladatok minőségére, a hatékonyságra, arról nem beszélve, hogy krónikus betegségek kialakulását is előidézheti. Bizonyos idő elteltével a testi-lelki egyensúly teljesen felborul, pszichés és pszichoszomatikus tüneteket előidézve. Éppen ezért egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok fontosságára, és minél jobban felhívni rá a figyelmet a munkáltatók, és munkavállalók számára is egyaránt.

boldog-munka.jpg

Milyen vizsgálatokat végez egy foglalkozás-egészségügyi szakorvos?

A foglalkozás-egészségügyi szakorvos feladata, hogy alaposan felmérje a munkavállaló egészségi állapotát, kivizsgálja és eldöntse, hogy az illető alkalmas-e az adott munkakör betöltésére. Továbbá a páciens részletes tájékoztatást kap a védőeszközökkel, és a munka -higiénés kérdésekkel kapcsolatban. A szakorvos feltárja a lehetséges munkahelyi ártalmakat, védőoltásokat ad be, elvégzi a fizikális vizsgálatokat, vérnyomás mérést, látás-, hallás-, valamint idegrendszeri vizsgálatot.
A vizsgálat körülbelül 20-25 percet vesz igénybe, de függ attól is, hogy a betegnek milyen kórelőzményei vannak. Az alkalmassági vizsgálatokat előre meghatározott időközönként, kötelező jelleggel szükséges megismételni.

A foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok által kideríthetőek azok a rizikófaktorok, amelyek felelősek a daganatos betegségek, szív-, és érrendszeri problémák kialakulásáért. A rizikófaktorok megszüntetésével, életmódváltással elkerülhető a súlyos szövődmények kialakulása.

Aktuális bejegyzések
Jogosítvány hosszabbítás azonnal, akár szombaton is

Jogosítvány hosszabbítás azonnal, akár szombaton is

Manapság a legtöbb ember már az új típusú, plasztik jogosítvánnyal rendelkezik. Ez a vezetői engedély egyben személyi igazolványnak is tekinthető. Amikor megszerezzük ezt a kártyát, általában az orvosi érvényessége 10 év.


Több páciensünk jelezte, hogy nem vette észre jogosítványának lejáratát. Manapság a legtöbb ember már az új típusú, plasztik jogosítvánnyal rendelkezik. Ez a vezetői engedély egyben személyi igazolványnak is tekinthető. Amikor megszerezzük ezt a kártyát, általában az orvosi érvényessége 10 év. Leggyakrabban rendőri intézkedés közben, a rendőr tájékoztatása után...

Nemzetközi utazásokkal kapcsolatos oltások

Nemzetközi utazásokkal kapcsolatos oltások

A fejlődő országokba utazók az itthonihoz képest kedvezőtlenebb, esetenként veszélyes közegészségügyi – járványügyi körülmények közé kerülhetnek. Ezeken a területeken számos olyan járványos betegség endémiás, amelyek az iparilag fejlettebb országokban gyakorlatilag már nem fordulnak elő, mások viszont, a klimatikus viszonyok miatt, eleve kizárólag a trópusokon lehetnek, illetve vannak jelen.

Kapcsolatfelvétel