Covid

Miért célszerű élni a fogfehérítés lehetőségével?

Főoldal |Blog |Miért célszerű élni a fogfehérítés lehetőségével?
fogfehérítés

Napjainkban megnövekedett az igény bizonyos fogászati kezelésekre, köztük a fogfehérítésre is, ami tökéletes kiegészítője az esztétikus megjelenésnek. Ma már létezik plazmafényes kezelés is, amelyet a legmodernebb eljárások közé sorolnak. Ez a gyakorlatban úgy működik, hogy egy speciális gélt helyeznek a fogak felszínére, amit bizonyos ideig plazmafénnyel világítanak meg. Az eljárást bizonyos időközönként szükséges újból megismételni.

A betegeknek nem kell attól tartaniuk, hogy a plazmafényes kezeléstől érzékenyebbé válik a fogazatuk, de bármilyen más tartós károsodás veszélye sem fenyeget senkit. Lényegében ezt az eljárást hívják rendelői fogfehérítésnek. Az egész folyamatot ki lehet egészíteni az otthoni fogfehérítéssel, jellemzően ezt még a fogorvosok is javasolják a pácienseknek.

Hogyan működik az otthoni fogfehérítés?

Az egész abból áll, hogy egy fogtechnikus által elkészített, speciálisan a beteg fogsorára kialakított sínbe kerül a fehérítő anyag, ami által szintén kiváló eredményeket lehet elérni. A fogfehérítést kizárólag úgy lehet megkezdeni, ha tiszta a fogazat, éppen ezért javasolt figyelni a folyamatot megelőző fogtisztításra. A rendszeres fogmosás egyébként is fontos, hiszen kizárólag így lehet a szájüreg egészsége kiváló, valamint a szájhigiénia is így válik ideálissá. A fogakat fehéríteni tehát kizárólag akkor lehetséges, ha tiszták és épek, illetve az egészséges íny is meghatározó, mindezt a fogorvos egy vizsgálat alkalmával ellenőrzi.

Fogfehérítést követően alapvető a rendszeres kontroll, ahogyan azt a szakorvos elrendeli. Fogfehérítés kizárólag akkor tekinthető biztonságosnak, amennyibe fogorvos vagy dentálhigiénikus vezényli a folyamatot, a nem kontrollált fogfehérítő anyagok visszafordíthatatlan károkat is okozhatnak a szájüregben.